Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

γυάλινο "θηριοτροφείο"

Έχουμε την τάση να μπερδεύουμε τα πράγματα. Να τα κάνουε όλα ένα μπέρδεμα που δεν υπάρχει λύση ή ότι ο χρόνος θα μας δώσει απαντήσεις.Γενικά υπάρχει μια αυτοκαστροφική τάση στο ανθρώπινο αίμα. Βέβαια , αν όλα δεν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε η κίνηση. Φτιάχνουμε ένα τεστ πολλαπλών επιλογών που ούτε οι ίδιοι δεν έχουμε επιλέξει την απάντηση μας. Είτε σωστή είτε λάθος. Βήχας. όχι -όχι. Είτε αληθής είτε ψευδής.

Κοιτάς προσεχτικά τον κύκλο που σχημάτισες μεταξύ a,b,c και d. Αν ξανά-κοιτάξεις την ερώτηση θα διαπιστώσεις πως κάτι δεν σου πάει καλά. Είναι όλα επιλογές ;

Το γυαλί έχει ραγίσει και δεν είμαι σίγουρος αν κολλάει.Λίγη βοήθεια και δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αλήθεια ,πόσες φορές έχει κολλήσει τα σπασμένα γυαλιά του δικού σου γυάλινου κόσμου ; Επιλέγεις να σπάει και να ξανα-κολλάει. επιλογές , επιλογές , επιλογές.
Όμως δεν συμβιβάζεσαι με τον άλλον.Και το ξέρεις πολύ καλά αυτό . Δεν σου φταίνε οι άλλοι αν περπατάνε ξυπόλιτοι. Εσύ , αυτό που κάνεις είναι να γράψεις... καταλαβαίνεις το που και το τι.
Το δικό μας το γυαλί έχει σπάσει. Αλλά... εσύ περπατάς μια χαρά.Σταθερά με εκείνες τις αρβύλες που κομματιάζουν -ενώ εγώ ξυπόλιτος. Πατάς τα θρύψαλα και δεν νιώθεις. Εγώ όμως ; γιατί να πατάω τα δικά σου θρύψαλα ; Γιατί πονάνε!όμως ,δεν ξέρω αν εσύ μπορείς να τα μαζέψεις. Είσαι κι εσύ φαίνεται από γυαλί. Εύθραστο ,ευαίσθητο αλλά γυαλί. που λάμπει στο φως αλλά στο σκοτάδι κρύβεται. Μέχρι να πατήσεις κι εσύ. Τα δικά μου θρύψαλα - πεταμένα κάτω. θρύψαλα που έχουν χάσει τη λάμψη τους αλλά παραμένουν στο πάτωμα.Ένας ακόμη γυάλινος κόσμος που χάνεται στο σκοτάδι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου